Hainan - utazási információk

 

Utazáshoz szükséges dokumentumok:

- Ingyenes e-vízum:
Kína szárazföldi területével ellentétben (mely vízumköteles), 2018. május 1-től 59 ország állampolgárai számára egyszerűsített, ingyenes, elektronikus vízumoztatás került bevezetésre Hainan szigetére – köztük Magyarország –, max. 30 napos tartózkodás esetén, amennyiben az utazást utazási iroda szervezi.

- Útlevél:
A beutazáshoz hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél és az utazási iroda részére előzetesen (a foglalással egyidejűleg) leadott útlevél másolata szükséges. Az útlevél fényképes oldalát olvasható felbontásban, max 100 kb jpg formátumban kérjük leadni.

 

Hasznos információk:


- Fizetőeszköz: hivatalos fizetőeszköz a Renminbi, másnéven kínai Jüan, melyet devizaként a hazai bankok is jegyeznek: 1 CNY (RMB) = kb. 42 HUF. Váltópénzük a jiao és a fen: 1 CNY = 10 jiao, 1 jiao = 10 fen. Ezenkívül a kiutazáshoz javasolt valuta az amerikai dollár, 1 USD = kb. 6,5 CNY. Bankkártyás fizetés nagyobb éttermekben, üzletekben lehetséges.

- Hivatalos nyelv: mandarin (kínai). Az üdülőterületeken beszélnek angolul, oroszul is.

- Időeltolódás: Kína GMT +8 óra időzónában található. Magyarországi időhöz képest nyári időszámításban +6 óra, téli időszámításban +7 óra az eltérés.

- Közbiztonság: A szigeten a közbiztonság jó, de tartsuk be az általános óvatossági szabályokat, amelyeket bárhol másutt is.

- Egészségügyi előírások: A szállodákban, vendéglátóhelyeken a higiénia európai szintű, viszont a csapvíz nem iható. Kötelező védőoltás nincs, további lehetőségekről tájékozódhat a www.utazaselott.hu weboldalon. Mindenképpen ajánlott az országra is érvényes baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése, melyről részletesen kollegáinktól kérhet tájékoztatást. Az orvosi ellátás színvonalas, de javasoljuk az állandóan szedett gyógyszerek mellett, a megszokott, eseti gyógyszereket is vigye magával utazására.

- Telefonálás/internetezés: aktuális telefondíjszabásról érdeklődjön szolgáltatójánál. Kínában az internet korlátozás alá esik, közösségi és egyéb weboldalak nehezen vagy egyáltalán nem elérhetőek.

- Hálózati feszültség: 220 V, de más rendszerű csatlakozók találhatóak a szállodákban. Általában minden szobában van egy európai csatlakozó, de a kellemetlenségek elkerülése végett javasoljuk az átalakító beszerzését.

- Közlekedés: a taxi olcsó és kényelmes megoldás városon belül vagy a közeli öblökbe. Autóbusszal vagy gyorsvasúttal könnyedén közlekedhetünk a városok között is.

- Idegenvezetés, asszisztencia: magyar nyelven biztosított programok és asszisztencia. Az érkező utaslétszámtól függően esetenként előfordulhat, hogy a repülőtéri transzfert nem kíséri magyar nyelvű kollega, de a szállodákban megtartott információs óra időpontjáról érkezés után tájékoztatást kapnak utasaink.

- Fakultatív programok: A fakultatív kirándulásokra a jelentkezés és befizetés a helyszínen történik idegenvezetőnknél. A szervezésért és a lebonyolításért kizárólag külföldi partnerünk felel. Az utazás előtt kiadott kirándulások leírása, részvételi díja tájékoztató jellegű, a változás jogát a partner fenntartja. Magyar nyelven induló programok teljesülése minimum létszámhoz kötött, mely kirándulásonként változhat.

- Szállodák minősége, kategóriája: a szállodák kategorizálása az adott ország hatáskörébe tartozik. Hainan szigetén található hotelek megfelelnek a szabályozásoknak, melyek hasonlóak az európaiakhoz. A katalógusban megjelenített szobafotók bemutató jellegűek, a szobák elrendezése, színvilága, stílusa attól eltérhet. A szállodák a koncepciók változtatásának jogát fenntartják.

- Étkezés: a szállodák alapellátása általában reggeli, mely svédasztalos/büfé rendszerben működik. Felár ellenében van lehetőség egyes szállodáknál további ellátás megrendelésére. Szinte minden szállodában található több a’la carte étterem is, melyek nemzetközi ételeket is kínálnak a helyi, vagy egyéb más nemzetek ételei mellett. Bátran ajánljuk a környékbeli helyi éttermek kipróbálását is. Az all inclusive rendszerű szállodák egyáltalán nem jellemzőek a szigeten.

- Vásárlás: minden üdülőterületen elérhetőek üzletek, bevásárlóközpontok, ahol minden megvásárolható az élelmiszertől, a ruházaton keresztül a szuvenírekig. Az üzleteknél kedvezőbb árban vásárolhatunk a piacokon. Szinte minden kereskedőnél bevett szokás az alkudozás. Ajánljuk figyelmükbe a gyöngyből, selyemből, porcelánból készült termékek mellett, az igen jó minőségű (nem a nálunk megszokott) ruházati termékek vásárlását is.

- Utazás: utasaink repülővel, a SCAT Airlines, Sunday Airlines lánc járataival utazhatnak 6 és 13 éjszakás turnusváltásokban egész évben. Budapestről közvetlen járatként közlekedik Sanya Főnix Nemzetközi Repülőtérre, 1 technikai leszállással Tarazban, ahol a gép csak a tankolási időre száll le. A teljes utazási idő oda úton kb. 13 óra 30 perc, vissza úton 14 óra 30 perc. Az aktuális menetrendről az alábbi linken tájékozódhat:https://robinsontours.hu/menetrendek , illetve kollegáinktól kérhet tájékoztatást.

- Fedélzeti ellátás: a menetidő alatt a légitársaság többször biztosít étkezést és alkoholmentes italfogyasztást. Alkoholos italok a járatokon térítés ellenében sem vehetőek igénybe.

- Poggyász: a járatokon fejenként 1 db max. 20 kg súlyú feladott poggyász, 1db max. 5 kg súlyú kézipoggyász (max. 55x40x20cm) + 1db kézi- vagy fotótáska méretű kézipoggyász szállítható díjmentesen. A poggyászok feladása a teljes útvonalra történik.

- Előzetes ülőhely foglalásra nincs lehetőség, valamint emelt szintű osztályok sem állnak rendelkezésre. Angol nyelvű személyzetet biztosítunk járatainkon.  

 

 

 

Budapest

 

1051 Budapest, Sas u. 1.

Tel.: 1/486-36-70
Fax: 1/486-36-76

bg@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő:9:30-17:30
Kedd-Péntek: 9:00-17:30
Szombat: Zárva

Balatonfüred

 

8230 Balatonfüred, Arácsi út 4.

Tel.: 87/555-250
Fax: 87/555-255

bfkiut@robinsontours.hu 

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: Zárva

Hévíz

 

8380 Hévíz, Széchenyi út 50.

Tel.: 83/340-988
Fax: 83/540-084

hevizkiut@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: 9:00-13:00

 

Karcag

 

5300 Karcag, Szt. István sgt.2.

Tel.: 59/500-042
Fax: 59/500 043

karcag@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: Zárva